Случвало ли ви се е някой да възхвалява сухото четкане, а

...
Случвало ли ви се е някой да възхвалява сухото четкане, а
Коментари Харесай

Сухото четкане - древният ритуал за красота, който ще преобрази кожата ти

Случвало ли ви се е някой да възхвалява сухото четкане, а вие да се чудите какво тъкмо е това? Е, през днешния ден ще ви разкрием всичко, което би трябвало да знаете за него. Обичан от звезди като Миранда Кер и Моли Симс, този древен обред за хубост е съществена наклонност в света на ексфолирането на тялото и може би е ключът към блестящата и здрава кожа.

Но какви са преимуществата му и по какъв начин можем да се убедим, че извличаме максимума от тази процедура? От уеб страницата Byrdie разговарят с хармония Гари Дикман и кожния лекар Жанин Дауни, с цел да разкрият всичко за сухото четкане, какви са евентуалните изгоди от него и въобще дали си заслужава.

И по този начин, какво представлява сухото четкане?

Сухото четкане е много безусловно наименование на способ за ексфолиране, който включва потреблението на четка за тяло, за нежно масажиране на кожата. Според Дикман тази процедура оказва помощ за сиянието на кожата, отстранява мъртвите кожни кафези и покачва успеваемостта на продуктите, които нанасяте.

За задачата би трябвало да намерите четка с корав, натурален косъм и нежно да масажирате тялото си с кръгови придвижвания. Както подсказва името на този обред за хубост, четката и кожата ви би трябвало да са сухи , до момента в който го вършиме.

Как да вършим сухото четкане вярно?

Сухото четкане не значи просто произволно търкане на четка по цялото ви тяло. Има няколко особености, на които би трябвало да обърнете внимание.

Следвайте препоръките по-долу, с цел да сте сигурни, че практиката е от изгода за вашата кожа:
 Как да вършим изсъхнало четкане на кожата си вярно?  Как да вършим изсъхнало четкане на кожата си вярно?  Как да вършим изсъхнало четкане на кожата си вярно?  Как да вършим изсъхнало четкане на кожата си вярно?
Какви са преимуществата на сухото четкане?

Няма доста проучвания, които да поддържат изгодата от сухото четкане, само че в случай че изберем да се доверим на националната мъдрост, то изгодите не са за занемаряване.  Тази процедура се е потвърдила през годините като съвършен способ за поддържане на здрава кожа.

Засилва кръвообращението: Ако сте забелязали, че кожата ви е зачервена след изсъхнало четкане, това нормално не е причина за безпокойствие. Зачервяването алармира за нараснала циркулация - т.е. по-добър кръвен поток в зоните, които сте четкали на изсъхнало.

Подпомага лимфния дренаж: Освен че ви оставя с блестяща кожа, Дикман отбелязва, че сухото четкане може да насърчи лимфния дренаж. Цялата кръв носи лимфна течност, която се филтрира през лимфните възли. Сухото четкане форсира скоростта на изпомпване на кръвта, което оказва помощ за разпространяването на лимфата в тялото, като по този метод отстранява токсините и патогените по-бързо.

Премахва мъртвата кожа: Както при всички способи за ексфолиране, сухото четкане отстранява мръсотията, омазняването на кожата, както и мъртвите кожни кафези. Резултатът е повишен клетъчен продан и по-сияйна, гладка кожа.

" Изпълва " кожата: Мнозина се кълнат, че целулитът им е по-малко видим след изсъхнало четкане, заради краткотрайния резултат на " изпълване " на кожата. Дауни отбелязва, че практиката може даже да помогне при увреждане на кожата от слънцето.

Колко постоянно да вършим изсъхнало четкане?

Тъй като сухото четкане може да остави кожата ви да се усеща малко зачервена и раздразнена (все отново това е ексфолиране на цялото тяло), зависи от вас и устойчивостта на кожата ви да решите какъв брой постоянно да го вършиме. Като общо предписание обаче Дауни предлага изсъхнало четкане не повече от един до два пъти седмично. Не забравяйте да миете четката си с бебешки шампоан най-малко два пъти месечно, с цел да се отървете от натрупването на мъртва кожа.

Ако имате извънредно сензитивна кожа, пробвайте да я четкате на изсъхнало един път на две седмици. Ако изградите приемливост към  процедурата сполучливо, тогава можете да преминете към един до два пъти седмично.

 четка хубост кожа iStock

Какви са рисковете от сухото четкане?

Като цяло, би трябвало да практикувате сухо четкане (и всевъзможен вид ексфолиации) с нараснало внимание, защото прекаляването може да аргументи раздразнение. Ако кожата ви е доста сензитивна или имате екзема, псориазис или други съществени кожни болести, избягвайте сухото четкане, защото това може да утежни проблемите ви. Освен това прекомерно мощното четкане може да докара до раздразнена кожа. Въпреки че известно зачервяване е обикновено след изсъхнало четкане, охлузвания на кожата не са предстоящите резултати, тъй че внимавайте за признаци на това. И най-после, в случай че имате отворена рана на кожата си, не минавайте с четката през нея, с цел да избегнете въвеждането на бактерии и потенциална инфекция.

Какво е последващата грижа след изсъхнало четкане?

След изсъхнало четкане не забравяйте да вземете душ, с цел да изплакнете всички мъртви кожни кафези. Специалистите поучават да употребявате слънцезащитен крем по-късно, тъй като четкането може да направи кожата ви по-чувствителна към слънцето.
 5-те секрети на хората с съвършена кожа  5-те секрети на хората с съвършена кожа  5-те секрети на хората с съвършена кожа  5-те секрети на хората с съвършена кожа
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР